World Series of Poker

World Series of Poker (WSOP) er betegnelsen for pokerturneringer som hvert år spilles i Las Vegas i en serie over 6-7 dager. Hovedhendelsen er den prestisjefylte turneringen «Main Event», som spilles i No Limit Texas hold’em. Turneringen ble startet av Tom Moore i 1969, og har bare fortsett å øke i popularitet. Gevinsten var den gangen 30 000 dollar, men i dag ligger førstepremien i Main Event på rundt 10 000 000 dollar.

Main Event i World Series of Poker blir sendt på TV over hele verden, og tiltrekker seg hvert år et stort publikum. Selv om turneringen blir spilt i en tidssone som ligger ni timer bak vår norske tidsberegning, er det enkelt å følge med, også for norske seere. På nettsider som Norskpoker kan du enkelt holde deg oppdatert på siste nytt fra den soleklart største turneringen i pokerverden.

De første årene økte Main Event fra under ti til over 100 deltagere, men siden år 2000 har dette økt ytterligere med over 1 000 deltagere. I 2016 var det hele 6 737 spillere som deltok i Main Event, før amerikaneren Qui Nguyen tok hjem vinnertittelen. Listen over vinnere av Main Event inkluderer mest amerikanske spillere, men i 2014 var det et skandinavisk oppgjør når svenske Martin Jacobson vant over norske Felix Stephensen og vant hele 10 000 000 dollar. I 2008 var det dansken Peter Eastgate som stakk av med seieren og potten på 9 119 517 dollar, men utenom de tre er det ingen flere skandinavere som har deltatt i en Main Event finale.

I tillegg til den prestisjefulle Main Event har det hvert år siden 2004 blitt kåret årets spiller, som er den spilleren som har fått flest poeng gjennom årets World Series.